Seniorfit

Home > Activiteiten > Seniorfit

Seniorfit

Seniorfit zwemmen is zeer geschikt voor mensen vanaf 50 jaar die hun conditie willen verbeteren, de beweeglijkheid van gewrichten willen behouden en verbeteren of voor de gezelligheid willen bewegen. Er zijn verschillende activiteiten binnen het programma Seniorfit. U hoeft niet te kunnen zwemmen. Een aantal lessen wordt namelijk gegeven in het ondiepe gedeelte van het zwembad.

Lestijden

Lestijden
Zwemmen Activiteit ondiep bassin Activiteit diep bassin
Dinsdag 08.30 - 10.00 uur
11.00 - 12.00 uur
08.30 - 09.00 uur (Aquagym) 09.30 - 10.00 uur (Aquacombat)
11.30 - 12.00 uur (Aquapilatus)
Woensdag 08.30 - 10.00 uur
11.00 - 12.00 uur
08.30 - 09.00 uur (Aquagym)
11.30 - 12.00 uur (Aquasportief)
09.30 - 10.00 uur (Aquasportief)

Er zijn geen lessen tijdens de vakantie, maar het is wel mogelijk om op dit tijdstip zelfstandig te zwemmen.  

Reserveren

Wilt u meedoen aan een les Zwangerschapszwemmen? Dat kan! Voor alle activiteiten geldt dat u van tevoren dient te reserveren. Dat kan telefonisch, of aan de balie 
nadat u gezwommen heeft. 

De activiteiten

Aquagym

Bij Aquagym wordt de weerstand van het water gebruikt om spieren sterker te maken. U traint in het ondiepe water met diverse materialen.

Aquacombat

Aquacombat is een trainingsmethode waar trap- en stoottechnieken en combinaties van trappen en stoten in diep of ondiep water worden gemaakt. De intensiteit bepaalt u zelf. Centraal staat het aanleren, verbeteren en onderhouden van coördinatie en conditie.

Aquapilates

Een trainingsmethode met diverse materialen voor lichaam en geest. Het is een combinatie van allerlei vormen van sport en yoga, die helpt bij opbouw van de flexibiliteit van de lange, slanke spieren, kracht en uithoudingsvermogen in de benen, buik, armen en rug. De nadruk ligt op de uitlijning van de wervelkolom en het bekken en de ademhaling om stress te verlichten. Ook wordt de coördinatie en het evenwicht verbeterd.

Aquajoggen

Bewegen in het water met de wetbelt. Het drijfvermogen van de wetbelt maakt het mogelijk om flink en veilig te bewegen in het water zonder uitgeput te raken.

Zwemmen

Deelnemers worden niet opgeleid voor een zwemdiploma, maar de zwemslag en zwemvaardigheid wordt verbeterd door middel van oefeningen en tips. Hierdoor beleeft u meer plezier aan zwemmen. Ook aan het overwinnen van angsten komt aan bod. U bepaalt uw eigen niveau en hoever u kunt gaan.

Kosten

Een los kaartje kost € 6,00. Hiermee kunt u één keer meedoen aan een les. Op dit moment is het niet mogelijk om een abonnement aan te schaffen

Duur van de activiteiten

De lessen duren één uur en bestaan uit 30 minuten vrij bewegen en een Seniorfit activiteit van 30 minuten. Na de les is er nog gelegenheid om een kop koffie te drinken op het droge terras.