Schapen onderhouden openbaar groen (28-04-2019)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Schapen onderhouden openbaar groen

Schapen onderhouden openbaar groen (28-04-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 28-06-2019.

Vorig jaar zijn voor het eerst in de gemeente schapen ingezet om het groen te onderhouden. Ook dit jaar komen de schapen grazen in verschillende dorpen.

Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van alle locaties en meer informatie over de inzet van de schapen. De schaapskudde is ook te volgen via Facebook (www.facebook.com/bydehan).

Overlast beperken

De schapen blijven een bepaalde periode op een stuk grond, afhankelijk van de hoeveelheid beschikbaar voedsel. Daarna vertrekken ze weer om ergens anders hun werk te doen. Wanneer de schapen voor het eerst bij u in de buurt grazen ontvangt u hiervan persoonlijk een brief.

De schapen doen in alle rust hun werk, omwonenden zullen in de praktijk weinig last hebben van de kudde. Met afrastering wordt voorkomen dat er honden tussen de schapen terecht komen, of dat de schapen kunnen ontsnappen. Omdat de schapen voor relatief korte periodes ergens staan is de geuroverlast erg klein.

Biodiversiteit

De inzet van schapen met dit doel past bij het streven van Achtkarspelen om bij te dragen aan de biodiversiteit. De schapen helpen daarbij omdat ze kruiden sparen en zaden en insecten verspreiden. De inzet van de schapen wordt geregeld door begrazingsbedrijf “By de Hân”. Dit bedrijf heeft ruime ervaring met het inzetten van schapen in openbare gebieden. De kudde wordt dagelijks bezocht door de schaapsherder.

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?