Dorpenteam, jeugdteam en participatieteam

Home > Inwoners > Dorpenteam, jeugdteam en participatieteam

Dorpenteam, jeugdteam en participatieteam

Meestal lossen mensen problemen zelf op of met hulp van familie, vrienden of buren. Maar soms lukt dat even niet. In dat geval kunt u terecht bij de jeugd-, participatie- en dorpenteams van de gemeente Tytsjerksteradiel.

Iedereen moet mee kunnen doen

Wij vinden dat iedereen mee moet kunnen doen. We doen er dan ook alles aan om dat met onze inwoners mogelijk te maken. Onze medewerkers helpen u op weg om de draad zelf weer op te pakken. Ons doel is om zelf- en samenredzaamheid van onze inwoners te vergroten en de ondersteuning in onze gemeenten betaalbaar te houden. Daarom kijken we eerst samen naar uw eigen mogelijkheden en uw eigen netwerk. Als het nodig is, zoeken wij met u naar andere ondersteuning om u op weg te helpen. Als het even niet lukt, zijn wij er voor u!


Contactgegevens

Algemene vragen kunt u stellen via het online contactformulier

De medewerkers zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur (op vrijdags tot 16.30 uur). U kunt ze bereiken via de volgende telefoonnummers en e-mailadressen van de jeugd-, dorpen- en participatieteams:

Dorpenteam

Telefoon: (0511) 460 767 en tdzuid@dorpenteamtdiel.nl. Meer informatie vindt u op de pagina Zorg en ondersteuning en op Facebook.

Jeugdteam

Telefoon: (0511) 460 767 en info@jeugdteamtd.nl. Meer informatie vindt u op www.cjgachtkarspelen-tytsjerksteradiel.nl en op Facebook.

Participatieteam

Telefoon: 140511. Meer informatie vindt u op de pagina Werk, bijstand en uitkering.

Crisissituatie

Als er sprake is van een crisissituatie zoekt u contact met:

  • De politie, telefoonnummer 112.
  • Spoed4Jeugd, telefoonnummer 0800-776 33 45 (0800-SPOED4J) (24/7). Spoed4Jeugd biedt in Friesland spoedeisende (jeugd)hulp in crisissituaties die worden veroorzaakt door gedrag- of opvoedproblemen, gezinsproblemen of psychische problemen.
  • Veilig Thuis, telefoonnummer 0800-2000 (24/7) of 058-233 37 77. Voor alle spoed/crisis/escalatie/veiligheid kinderen in geding.

Najaar 2019: van jeugd-, participatie- en dorpenteams naar gebiedsteams

Als gemeente Tytsjerksteradiel werken we al langer samen met de gemeente Achtkarspelen om de zorg- en ondersteuningsvragen van onze inwoners zo goed mogelijk te beantwoorden. Om u nog beter van dienst te zijn gaan onze jeugd-, participatie- en dorpenteams dit najaar samen verder in gebiedsteams. Zij staan klaar voor alle inwoners in onze gemeenten, voor jong en oud. Of het nu vragen zijn over werk en inkomen, zorg, opvoeding, dagbesteding of de aanvraag van een WMO-voorziening, voor alle vragen kunt u in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen straks terecht bij de sociaal werkers in de gebiedsteams. Er is op deze manier één ingang voor alle vragen en u hoeft niet langer van loket naar loket.

Meer informatie over de gebiedsteams leest u in de online informatiekrant

Contact opnemen

Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum (adres en route)

gemeente@t-diel.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!
06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Suggesties voor verbeteringen van deze website?