Nieuws

Nieuws

RSS
 • Tytsjerksteradiel werkt aan betere scheiding en inzameling afval

  (29-08-2019)

  De gemeente Tytsjerksteradiel werkt aan betere scheiding en inzameling van het huishoudelijk afval. Hiervoor heeft het college een grondstoffenbeleidsplan vastgesteld.

  Lees verder
 • Wie wint de ‘Ondernemersprijs Tytsjerksteradiel’?

  (27-08-2019)

  Op woensdag 13 november wordt voor de eerste keer de Ondernemersprijs Tytsjerksteradiel uitgereikt. De ondernemersprijs is een initiatief van Rabobank Drachten Noordoost Friesland en de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is een prijs voor ondernemingen die zich de afgelopen tijd het best hebben gemanifesteerd binnen onze gemeente. Welke ondernemer scoort op het gebied van bedrijfsvoering, innovatie, duurzaamheid, werkgelegenheid en maatschappelijke betrokkenheid? Kortom: wie is de beste ondernemer in onze gemeente?

  Lees verder
 • Aangepaste dienstverlening voor buitenmedewerkers door hoge temperaturen

  (23-07-2019)

  Door de hoge temperaturen van de aankomende dagen werkt het buitenpersoneel van woensdag t/m vrijdag volgens een aangepast schema. Dit betekent het volgende:

  Lees verder
 • Zwembad De Wetterstins gedurende zomerperiode gesloten

  (12-07-2019)

  Het zwembad de Wetterstins is gesloten van maandag 15 juli tot en met zondag 25 augustus. Toch zwemmen in de zomerperiode? Je kunt terecht in het buitenbad De Sawn Doarpen in Gytsjerk. Dit bad is de hele zomer geopend. Kijk voor de openingstijden op www.sawndoarpen.nl

 • Plaatsing tijdelijke noodbrug in Aldtsjerk

  (01-07-2019)

  Op dinsdag 11 juni is de monumentale brug over de Moark in Aldtsjerk aangereden door een vrachtwagen. De bovenbouw van de brug is hierbij dusdanig beschadigd dat er gevaar dreigde voor instorting. Diezelfde dag is besloten de gehele bovenbouw te verwijderen en voor reparatie af te voeren. Hier lees je wat de consequenties zijn voor voetgangers, fietsers, autoverkeer en scheepvaart.

  Lees verder
 • Brug in Aldtsjerk

  (20-06-2019)

  Op dinsdag 11 juni is de monumentale brug over de Moark in Aldtsjerk aangereden door een vrachtwagen. De bovenbouw van de brug is hierbij dusdanig beschadigd dat er gevaar dreigde voor instorting. Nog diezelfde dag is besloten de gehele bovenbouw te verwijderen en voor reparatie af te voeren. Door het ongemak is de brug één dag gestremd geweest voor alle verkeer.

  Lees verder
 • Brug Aldtsjerk weer open voor wegverkeer, stremming vaarverkeer nog van kracht

  (11-06-2019)

  Update 11/6 21.45 uur: De brug in de Van Sminiaweg in Aldtsjerk is weer open voor wegverkeer. De stremming voor het vaarverkeer blijft tot nader bericht van kracht. De oude brug in het dorp werd vanmorgen aangereden door een vrachtwagen. De aanrijding heeft de bovenbouw van de brug zo beschadigd dat er gevaar dreigde voor instorting. De gehele bovenbouw is daarom vandaag verwijderd voor reparatie.

  Lees verder
 • Identiteitsbewijs (uit)lenen is strafbaar

  (22-05-2019)

  De gemeente wil jongeren die gebruik maken van een vals ID-bewijs of hun ID-bewijs uitlenen, erop wijzen dat dit grote gevolgen kan hebben.

  Lees verder
 • Gedeputeerde Kielstra op bezoek in de Noardlike Fryske Wâlden

  (06-02-2019)

  Maandag 4 februari bezocht gedeputeerde Kielstra de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Wethouder Hoekstra van Tytsjerksteradiel en wethouder Jonker van Achtkarspelen ontvingen de gedeputeerde bij de klompenmakerij/ klompenmuseum in Noardburgum. Met het bezoek willen beide gemeenten de Noardlike Fryske Wâlden onder de aandacht brengen. “In Friesland hebben we de wadden, de meren en Leeuwarden als culturele hoofdstad 2018 maar we hebben ook de Wâlden. Deze regio heeft alles: cultuur, karakter en streekproducten en dat verdient de aandacht,” aldus wethouder Hoekstra. Naast de gedeputeerde waren er ook gasten van Merk Fryslân en de Toerisme Alliantie Friesland aanwezig om mee te praten over de ontwikkeling van de Noardlike Fryske Wâlden.

  Lees verder
Archief

Contact opnemen

Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum (adres en route)

gemeente@t-diel.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!
06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Suggesties voor verbeteringen van deze website?