Nieuws

Nieuws

RSS
 • Ondernemers en college Tytsjerksteradiel ontbijten samen op de Dag van de Ondernemer

  (15-11-2019)

  Op de Dag van de ondernemer organiseerde het college van B&W in Tytsjerksteradiel een ontbijt met ondernemers die te maken hebben met de gevolgen van de stikstof- en PFAS-problematiek. Tien ondernemers uit het grondverzet, de bouw, hoveniers en de landbouw schoven aan om over deze actuele problematiek van gedachten te wisselen. Er was volop de gelegenheid om ervaringen met elkaar te delen, oplossingen van ondernemers te bespreken en wat de gemeente hierin kan betekenen.

  Lees verder
 • Drie kwaliteitsscenario’s voor nieuw rioleringsplan ‘Wettersoarch’

  (15-11-2019)

  Voor het opstellen van het nieuwe verbreed Gemeentelijke Rioleringsplan (vGRP) ‘Wettersoarch’ zijn drie kwaliteitsscenario’s opgesteld. In de beleidskeuzenotitie zijn de mogelijke scenario’s beschreven.

  Lees verder
 • Brasserie Om de Dobben en Bouwbedrijf Swart winnen Ondernemersprijs Tytsjerksteradiel 2019

  (13-11-2019)

  Woensdagavond 13 november zijn Brasserie om de Dobben uit Burgum en Bouwbedrijf Swart uit Eastermar uitgeroepen tot winnaars van de Ondernemersprijs Tytsjerksteradiel 2019. Bij het stemmen op de publieksprijs kwam De Timmermantsjoender uit Garyp als winnaar uit de bus. De uitreiking van de prijzen vond plaats in Glinstrastate te Burgum. Gemeente Tytsjerksteradiel en Rabobank Drachten Noordoost Friesland organiseerden de Ondernemersprijs Tytsjerksteradiel dit jaar voor het eerst. Met dit initiatief willen de beide organisatoren hun waardering voor het bedrijfsleven in de gemeente uitspreken. De prijs past bij een gemeente die zich voor de tweede keer op rij de meest MKB-vriendelijkste gemeente van Fryslân mag noemen.

  Lees verder
 • Vergadering Algemeen Bestuur Gemeenschappelijke Regeling Sociale Werkvoorziening Fryslân

  (11-11-2019)

  Op 6 december 2019 is er een vergadering van het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Sociale Werkvoorziening ‘Fryslân’. De vergadering start om 14:00 uur en vindt plaats op het kantoor van Caparis NV aan de Ampèrelaan 2 in Drachten. Belangstellenden zijn welkom om deze vergadering bij te wonen, zij kunnen zich melden bij de receptie.

  Lees verder
 • Kinderen brengen burgemeester gezond ontbijt in gemeentehuis

  (07-11-2019)

  Vanochtend brachten 13 leerlingen van groep 6 van CBS ‘De Paadwizer’ uit Oentsjerk een ontbijtje bij burgemeester Jeroen Gebben in het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze met het Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2800 basisscholen.

  Lees verder
 • Nieuwe openingstijden gemeentehuis Tytsjerksteradiel

  (01-11-2019)

  Het gemeentehuis in Burgum is per 1 december op andere tijden geopend. De gemeente gaat de dienstverlening anders organiseren omdat het aantal bezoekers aan de balies sterk afneemt.

  Lees verder
 • Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen gaan samen voor lokaal sportakkoord

  (31-10-2019)

  De gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen gaan samen aan de slag met een lokaal sportakkoord. In januari van het komend jaar start een sportformateur met de procesbegeleiding voor het opstellen van dat akkoord. Daarin maken lokale partijen, zoals de gemeente en sportaanbieders, afspraken met elkaar. ‘Over hoe zij met elkaar de ambities op het gebied van sport en bewegen binnen de gemeente willen bereiken’, aldus wethouder Gelbrig Hoekstra van Tytsjerksteradiel. ‘Hoofddoel is om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen’, vult wethouder Jouke Spoelstra van Achtkarspelen aan. ‘De regeling past prima in het ingezette beleid zoals door beide raden vastgesteld en is onderdeel van het Nationaal Sportakkoord’.

  Lees verder
 • Wegwerkzaamheden en stremming doorgaande weg Tytsjerk

  (22-10-2019)

  De doorgaande weg door Tytsjerk binnen de bebouwde kom is aan onderhoud toe. De weg is daarom afgesloten van 28 oktober tot uiterlijk 29 november.

  Lees verder
 • Informatie over winningsplannen

  (18-10-2019)

  De Minister van Economische Zaken en Klimaat heeft de volgende winningsplannen (gaswinning) in procedure gebracht en ons gevraagd hiervan een mededeling te plaatsen.

  Lees verder
 • Bladcontainers voor bladafval geplaatst

  (18-10-2019)

  Net zoals voorgaande jaren plaatsen we op meerdere locaties binnen de gemeente bladcontainers. Wanneer er geen overlast meer is van bladval, worden de containers opgehaald en de bladeren verwerkt tot compost. Let op: deze bladcontainers zijn alleen bedoeld voor bladeren en niet voor snoeihout of andere materialen.

  Lees verder
 • Focus op herstel en versterking in begroting 2020 Tytsjerksteradiel

  (10-10-2019)

  In de begroting 2020 focust het college van Tytsjerksteradiel op financieel herstel van de gemeente en het versterken van de organisatie, zodat de gemeente beter is voorbereid op huidige taken en toekomstige uitdagingen. Het college gebruikt nog twee jaar de algemene reserve om tot een sluitende meerjarenbegroting te komen. Het college verwacht vanaf 2022 weer een gezond evenwicht te hebben in de inkomsten en uitgaven.

  Lees verder
 • Aanwijzing lokale publieke media-instelling

  (08-10-2019)

  De huidige aanwijzingstermijn van vijf jaar voor de lokale omroep verloopt op 3 juli 2020. Partijen die in aanmerking willen komen voor een aanwijzing als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Tytsjerksteradiel, kunnen voor 4 januari 2020 een aanvraag indienen bij het Commissariaat voor de Media.

  Lees verder
 • Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel tekenen samen voor Jongeren Op Gezond Gewicht

  (07-10-2019)

  In de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel krijgen alle jongens en meiden de komende jaren nog meer de mogelijkheid om gezond op te groeien. Wethouders Margreet Jonker (Achtkarspelen) en Andries Bouwman (Tytsjerksteradiel) plaatsten maandag 7 oktober hun handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

  Lees verder
 • Aangepaste dienstverlening voor buitenmedewerkers door hoge temperaturen

  (23-07-2019)

  Door de hoge temperaturen van de aankomende dagen werkt het buitenpersoneel van woensdag t/m vrijdag volgens een aangepast schema. Dit betekent het volgende:

  Lees verder
 • Zwembad De Wetterstins gedurende zomerperiode gesloten

  (12-07-2019)

  Het zwembad de Wetterstins is gesloten van maandag 15 juli tot en met zondag 25 augustus. Toch zwemmen in de zomerperiode? Je kunt terecht in het buitenbad De Sawn Doarpen in Gytsjerk. Dit bad is de hele zomer geopend. Kijk voor de openingstijden op www.sawndoarpen.nl

 • Plaatsing tijdelijke noodbrug in Aldtsjerk

  (01-07-2019)

  Op dinsdag 11 juni is de monumentale brug over de Moark in Aldtsjerk aangereden door een vrachtwagen. De bovenbouw van de brug is hierbij dusdanig beschadigd dat er gevaar dreigde voor instorting. Diezelfde dag is besloten de gehele bovenbouw te verwijderen en voor reparatie af te voeren. Hier lees je wat de consequenties zijn voor voetgangers, fietsers, autoverkeer en scheepvaart.

  Lees verder
 • Brug in Aldtsjerk

  (20-06-2019)

  Op dinsdag 11 juni is de monumentale brug over de Moark in Aldtsjerk aangereden door een vrachtwagen. De bovenbouw van de brug is hierbij dusdanig beschadigd dat er gevaar dreigde voor instorting. Nog diezelfde dag is besloten de gehele bovenbouw te verwijderen en voor reparatie af te voeren. Door het ongemak is de brug één dag gestremd geweest voor alle verkeer.

  Lees verder
 • Brug Aldtsjerk weer open voor wegverkeer, stremming vaarverkeer nog van kracht

  (11-06-2019)

  Update 11/6 21.45 uur: De brug in de Van Sminiaweg in Aldtsjerk is weer open voor wegverkeer. De stremming voor het vaarverkeer blijft tot nader bericht van kracht. De oude brug in het dorp werd vanmorgen aangereden door een vrachtwagen. De aanrijding heeft de bovenbouw van de brug zo beschadigd dat er gevaar dreigde voor instorting. De gehele bovenbouw is daarom vandaag verwijderd voor reparatie.

  Lees verder
 • Identiteitsbewijs (uit)lenen is strafbaar

  (22-05-2019)

  De gemeente wil jongeren die gebruik maken van een vals ID-bewijs of hun ID-bewijs uitlenen, erop wijzen dat dit grote gevolgen kan hebben.

  Lees verder
 • Gedeputeerde Kielstra op bezoek in de Noardlike Fryske Wâlden

  (06-02-2019)

  Maandag 4 februari bezocht gedeputeerde Kielstra de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Wethouder Hoekstra van Tytsjerksteradiel en wethouder Jonker van Achtkarspelen ontvingen de gedeputeerde bij de klompenmakerij/ klompenmuseum in Noardburgum. Met het bezoek willen beide gemeenten de Noardlike Fryske Wâlden onder de aandacht brengen. “In Friesland hebben we de wadden, de meren en Leeuwarden als culturele hoofdstad 2018 maar we hebben ook de Wâlden. Deze regio heeft alles: cultuur, karakter en streekproducten en dat verdient de aandacht,” aldus wethouder Hoekstra. Naast de gedeputeerde waren er ook gasten van Merk Fryslân en de Toerisme Alliantie Friesland aanwezig om mee te praten over de ontwikkeling van de Noardlike Fryske Wâlden.

  Lees verder
Archief

Contact opnemen

Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum (adres en route)

gemeente@t-diel.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!
06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Suggesties voor verbeteringen van deze website?