Logo 8KTD

Doarpetoer Achtkarspelen en T-diel

Welkom bij de Doarpetoer

Samen met u willen Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel de sociale basis in onze dorpen versterken en opnieuw vormgeven. We gaan tijdens de dorpentour graag met u in gesprek. Zo werken werken we samen aan de bouwstenen voor het versterken van de sociale basis.

Denk mee en geef online uw mening!

Is het niet gelukt om bij de Doarpetoer te zijn? Dan kunt u digitaal uw mening geven. In de online vragenlijst kunt u aangeven wat u belangrijk vindt voor de visie sociale basis.  

Wilt u over andere onderwerpen meedenken of uw mening geven? Neem dan eens een kijkje op denkmee.T-diel.nl en denkmee.Achtkarspelen.nl.

Liever meedenken met pen en papier?

Dat kan. Download de vragenlijst en stuur het zonder postzegel op. Het antwoordnummer staat op de vragenlijst vermeld.

Wat is de sociale basis?

Onder de sociale basis verstaan we de combinatie van alle activiteiten die in het dorp worden ondernomen om elkaar te helpen en te ondersteunen. Dit zijn bijvoorbeeld de initiatieven die inwoners ondernemen om elkaar te ondersteunen, en de professioneel georganiseerde sociale basisvoorzieningen.

Inspiratiesessie 'Versterken sociale basis'

Op 11 maart 2021 organiseerden de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel een inspiratiesessie 'Versterken sociale basis' met 5 prachtige voorbeelden van inwonersinitiatieven.